At købe ure online – alt, hvad du behøver at vide samt tips til hvordan du sparer hundredvis af kroner (part 2)

Analog over for digital. Analoge ure er ganske enkelt ure med bevægelige visere. Et digitalt ur er ure med et lille LED- eller LCD-display, som indikerer tiden i digital format. Analoge ure betragtes som noget mere elegante og traditionelle. Et analogt urs funktion begrænses som regel til visning af tid, dag, dato og måske er der et stopur eller en alarm. Digitale ure har ofte flere funktionaliteter end analoge ure. Nogle af de nyere digitale ure har elektronisk kompas, højdemåler, barometer, termometer, tidtagere og adskillige alarmer.

'Krystal-faktoren' er også noget, der bør overvejes. Krystallet er det glas, som dækker urskiven. Krystaller består som regel af akrylisk, mineralsk glas eller forarbejdet safir. Akrylisk krystal bliver let ridset, men det kan pudses, hvilket kan fjerne små ridser.

Mineralsk glas modstår bedre ridser end akrylisk, men det kan ikke pudses, når det først har fået en ridse, selv om det er forholdsvis billigt at få det udskiftet. Et ur med mineralsk glas i en god kvalitet bør holde godt, hvis du behandler dit ur ordentligt.

Safir er stort set umuligt at ridse, og det kan i teorien kun ridses med en diamant eller en anden safir. Ure med safir er som regel dyrere, men de ser flotte ud i mange flere år.

Herreur police læderrem

Hvis du er på udkig efter et 'arbejdsur', som du regner med at gå med stort set hver dag, er hylsterets materiale det vigtigste. Solidt rustfrit stål, titan eller guldure holder væsentligt længere end ure i metal, som er belagt med et andet metal. De ruster heller ikke, og de fremkalder sjældent allergiske reaktioner på huden.

Læderrem over for metalrem. Dette er nok mest et spørgsmål om smag, men der er dog nogle faktorer at tage hensyn til. Læderremme er meget komfortable, lette og ser bedre ud, men de skal af og til udskiftes, fordi sved og snavs fra dit håndled slider på dem. Metallænker er meget holdbare, selv om folk synes de er mindre behagelige. Gummiremme kombinerer metallænkens holdbarhed med læderets komfort. Gummiremme er blevet mere acceptable i situationer, hvor man skal være velklædt, og de ses nogen gange på ret dyre ure.

Tips: Når du køber ure over Internettet

Herreure police sølv online

Når du køber online, bør du føle dig tryg ved sælgerens ombytningspolitik, således at du kan returnere uret igen, hvis det ikke lige er det, du havde ventet.

Som med alt andet, der købes online, bør du med det samme inspicere uret, når du modtager det, så du øjeblikkeligt kan rapportere et eventuelt problem til sælgeren. De større online-forretninger er som regel gode til kvalitetscheck.

Hvis du har et bredt håndled – over 8 tommer for mænd og 7 for kvinder – skal du være opmærksom på, at ikke alle ure passer til dig. Online-forhandlere har ofte glimrende kundeserviceafdelinger, der kan hjælpe dig med at finde et ur, der passer.